تفاوت Node.js و Java : تفاوت ها، برنامه ها و چرا باید آنها را یاد بگیرید

تفاوت Node.js و Java : تفاوت ها، برنامه ها و چرا باید آنها را یاد بگیرید

چکیده مقاله :
جاوا یک زبان همه منظوره است در حالی که node.js برای استفاده با مرورگر طراحی شده است. این بدان معنی است که جاوا دارای کتابخانه های عظیمی از کد است و می توان از آن برای توسعه نرم افزار برای انواع مختلف پلتفرم ها استفاده کرد، در حالی که node.js فقط برای ایجاد برنامه های کاربردی وب قابل استفاده است. در این مقاله می خواهیم به بررسی تفاوت های هرکدام با یکدیگر پرداخته ، مزایا و معایب هریک را توضیح داده و کاربردهای ان ها را معرفی نماییم تا به درستی به تفاوت Node.js و Java پی ببرید.

1- تفاوت Node.js و Java

تفاوت node.js و java

در حال حاضر نبردی برای کنترل قلب و ذهن توسعه دهندگان و برنامه نویسان در دنیای فناوری اطلاعات امروزی در جریان است. جاوا قهرمان ارجمندی که مدت‌ها توسط برنامه‌نویسان در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گرفت، و Node.js، محیط اجرای نسبتاً جدید جاوا اسکریپت وجود دارد.

این مقاله به بررسی این دو ابزار قدرتمند می پردازد و تفاوت Node.js در مقابل جاوا را برجسته می کند. ممکن است هرگز این سؤال را حل نکنیم که در نهایت کدام بهتر است، اما می‌توانیم هر دو ابزار و مکان استفاده از آنها را بهتر درک کنیم.

بیایید با تازه وارد شروع کنیم

جهت آشنایی بیشتر می توانید مقاله زیر را با عنوان تحلیل آماری چیست مطالعه نمایید.

2- Node.js چیست؟

رایان دال Node.js را در سال 2009 توسعه داد. جاوا اسکریپت (JS) منبع باز و چند پلتفرمی است که به برنامه نویسان اجازه می دهد جاوا اسکریپت را در سمت کلاینت و سرور بنویسند. برنامه های جاوا اسکریپت را خارج از مرورگر اجرا می کند. Node.js یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه محیطی است که با جاوا اسکریپت کار می کند. Node.js همچنین به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که کد خود را در سمت سرور اجرا کنند و راه سریع تری برای نوشتن اسکریپت های سبک و مقیاس پذیر ارائه می دهد.

Node.js بر روی موتور V8 جاوا اسکریپت ساخته شده است، که همان موتور مورد استفاده گوگل کروم است. این یک محیط سریع و کارآمد را برای اجرای کد جاوا اسکریپت در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. Node.js همچنین شامل مجموعه‌ای از ماژول‌های داخلی برای انجام وظایفی مانند ورودی/خروجی فایل، شبکه‌سازی و رمزنگاری است که می‌تواند در زمان و تلاش توسعه‌دهندگان در هنگام ساخت برنامه‌ها صرفه‌جویی کند.

یکی از مزایای اصلی استفاده از Node.js توانایی آن در مدیریت تعداد زیادی از اتصالات همزمان با تاخیر کم است. این از طریق معماری رویداد محور آن به دست می آید، که به آن اجازه می دهد تا درخواست ها را به صورت ناهمزمان و کارآمد پردازش کند.

Node.js دارای یک جامعه بزرگ و فعال از توسعه دهندگان است که طیف گسترده ای از ماژول ها و کتابخانه های شخص ثالث را ایجاد کرده اند که می توانند به راحتی در برنامه های Node.js ادغام شوند. برخی از فریمورک های محبوب Node.js عبارتند از Express.js، Koa و Hapi.

به طور کلی، Node.js یک پلت فرم قدرتمند و انعطاف پذیر برای ساخت برنامه های سمت سرور با استفاده از جاوا اسکریپت است. مدل ورودی/خروجی غیرمسدود و معماری رویداد محور آن را برای ساخت برنامه‌های بلادرنگ مناسب می‌سازد، در حالی که ماژول‌های داخلی و جامعه فعال آن را به انتخابی محبوب برای توسعه‌دهندگان در سراسر جهان تبدیل می‌کند.

3- مزایا و معایب Node.js

Node.js مزایای ارزشمندی را برای جدول به ارمغان می آورد، از جمله:

  • به راحتی مقیاس پذیر است
  • این ساده تر از جاوا است
  • برای توسعه دهندگان فول استک ایده آل است
  • کدنویسی سریعتر و راحت تر را ارائه می دهد
  • دارای یک مدیر بسته گره است که به شما امکان می دهد کتابخانه های زیادی را در یک خط ذخیره کنید
  • هر کتابخانه در یک درخت وابستگی قرار می گیرد و عملیات را ساده می کند
  • همیشه در حال رشد و تکامل است، به طور مداوم توسعه می یابد و بهبود می یابد
  • جامعه بزرگی از آن حمایت می کند

Node.js معایب زیادی ندارد، اما برنامه نویسان و کاربران باید هنگام بررسی Node.js در مقابل جاوا مراقب این مشکلات باشند:

  • برای برنامه های سنگین که از CPU استفاده می کنند مناسب نیست
  • به دلیل به روز رسانی های مداوم، کاربران باید Node.js را با دقت نظارت کنند، زیرا گاهی اوقات همه موارد اضافه شده به طور کامل آزمایش نمی شوند.
  • API در فواصل زمانی مکرر تغییر می کند و باعث مشکلات پایداری می شود
  • فاقد سیستم پشتیبانی کتابخانه ای قوی و مجهز است.

4- مثال از Node.js

بسیاری از شرکت ها و سازمان های قابل توجه از Node.js برای برنامه های خود استفاده می کنند. در اینجا چند نمونه از برنامه های Node.js آورده شده است که نشان می دهد چرا این محیط همه کاره است.

  • شبکه اجتماعی

حلقه‌های رویداد Node.js به برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌های جدید را بدون تازه‌سازی دائمی دریافت کنند، که این امر را برای برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی طبیعی می‌سازد. لینکدین مطمئناً چنین عملکردی دارد، به همین دلیل است که Ruby on Rails را برای Node.js معامله کرد.

  • جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل، و تجسم

Node.js برای جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تجسم داده ها در زمان واقعی ایده آل است. Heap و YCharts به این قابلیت مدیریت داده تکیه می کنند تا برنامه های خود را سریعتر و پاسخگوتر به کاربران کنند.

  • streaming

نتفلیکس با جابجایی به Node.js و استفاده از Stream API خود، عملکرد برنامه خود را بهبود بخشید. رابط کاربری اجازه می دهد تا اجزای جدید به راحتی در صورت تقاضا دانلود شوند. بخش هایی از کد برنامه را بدون بستن اتصال، حافظه پنهان یا داده های موقت به ماشین های محلی منتقل می کند.

  • تجارت الکترونیک

Groupon به Node.js تغییر مکان داد زیرا به سرعت های سریعتر و ابزارهای مدیریت ترافیک سنگین نیاز داشت. پی پال مشکلات اجرایی داشت و یکی از اولین شرکت های بزرگی بود که Node.js را امتحان کرد. در هر دو مورد، Node.js مشکلات را حل کرد که منجر به زمان بارگذاری سریع‌تر صفحه، مدیریت حجم ترافیک گسترده‌تر و بهبود عملکرد کلی سایت‌ها شد.

  • بازارها و فروشگاه های آنلاین

eBay به دلیل توانایی آن در حفظ اتصالات زنده با سرورهای خود در حالی که به طور همزمان چندین درخواست را مدیریت می کند، به Node.js تغییر مکان داد. وال مارت زمانی از نتایج مشابهی برخوردار شد که از Node.js برای طراحی مجدد برنامه تلفن همراه خود برای ارائه ویژگی های بیشتر سمت مشتری استفاده کرد.

5- جاوا چیست؟

جاوا که توسط جیمز گاسلینگ و “تیم سبز” در Sun Microsystems در سال 1995 توسعه یافت، یک زبان برنامه نویسی شی گرا، کلاس محور و همه منظوره است. پایداری، کارایی و قابلیت‌های چند پلتفرمی از ویژگی‌های اصلی جاوا محسوب می‌شوند. جاوا یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی در سراسر جهان است.

برنامه نویسان از جاوا برای ساخت برنامه های کاربردی کارآمد با کیفیت برای رایانه ها و تلفن های همراه به طور یکسان استفاده می کنند. جاوا را خواهید دید که به ویژه با تلفن های اندرویدی، محاسبات سازمانی و چندین دنیای جاسازی شده مانند دیسک های بلوری مرتبط است.

سورس برنامه جاوا توسط کامپایلر جاوا به بایت کد تبدیل می شود. سپس این بایت کد می تواند بر روی هر سیستم عاملی اجرا شود که یک JRE (محیط زمان اجرا جاوا) سازگار روی آن نصب شده باشد. این بدان معناست که هر کد منبع نوشته شده در جاوا را می توان بر روی هر پلتفرمی اجرا کرد و یکی از مهم ترین مزایای جاوا را فراهم می کند.

جاوا به گونه ای طراحی شده است که مستقل از پلتفرم باشد، به این معنی که می تواند بر روی هر سیستم عاملی بدون نیاز به هیچ گونه تغییری در کد اجرا شود. این امر از طریق استفاده از ماشین مجازی جاوا (JVM) به دست می آید که یک لایه نرم افزاری است که بین کد و سیستم عامل قرار می گیرد. هنگامی که کد جاوا کامپایل می شود، به بایت کد تبدیل می شود که می تواند توسط JVM اجرا شود.

یکی از ویژگی های کلیدی جاوا سیستم مدیریت خودکار حافظه آن است که با استفاده از جمع آوری زباله به دست می آید. این بدان معنی است که برنامه نویسان نیازی به نگرانی در مورد تخصیص و تخصیص دستی حافظه ندارند که می تواند در زمان و تلاش بسیار صرفه جویی کند.

جاوا همچنین به خاطر مجموعه ای غنی از کتابخانه ها و فریم ورک ها شناخته شده است که طیف وسیعی از ابزارها را برای ساخت برنامه های پیچیده در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. برخی از فریمورک های محبوب جاوا عبارتند از Spring، Hibernate و Struts.

جاوا دارای برنامه های کاربردی بسیاری از جمله توسعه وب، برنامه های کاربردی دسکتاپ، توسعه موبایل و برنامه های کاربردی سازمانی است. همچنین به طور گسترده در توسعه برنامه های اندروید استفاده می شود.

به طور کلی، جاوا یک زبان برنامه نویسی قدرتمند و همه کاره است که امتحان خود را پس داده و همچنان یک انتخاب محبوب برای توسعه دهندگان در سراسر جهان است.

6- مزایا و معایب Java

در مورد مزایا، در اینجا لیستی از نکات خوب جاوا آمده است:

  • کتابخانه های زیادی دارد
  • گسترده است – شما می توانید آن را در همه جا پیدا کنید
  • همانطور که قبلا اشاره شد، می تواند بر روی هر پلتفرمی با نصب JRE اجرا شود
  • یادگیری و درک آن ساده و آسان است
  • برنامه های جاوا در مقایسه با سایر زبان ها پایدارتر هستند
  • فوق العاده امن است
  • این شی گرا است تا برنامه نویسان بتوانند برنامه های مدولار و کدهای قابل استفاده مجدد بسازند

اگرچه جاوا از فهرست بزرگی از مزایا برخوردار است و از مزیت طول عمر برخوردار است، اما هنگام بررسی Node.js در مقابل جاوا، باید معایب جاوا را بدانید.

  • کندتر از زبان‌های مادری مانند C یا C++ است و مدیریت خودکار حافظه آن (جمع‌آوری زباله) زمان CPU را کاهش می‌دهد و در نتیجه عملکردی کمتر از بهینه دارد.
  • به فضای حافظه زیادی نیاز دارد
  • این هیچ امکانات پشتیبان ندارد، به جای آن در storage کار می کند
  • رابط‌های کاربری گرافیکی جاوا جذاب نیستند و نمی‌توانند پیچیده باشند
  • اگرچه یادگیری جاوا آسان است، اما کدهای آن طولانی هستند، با جملات پیچیده بسیاری که خواندن یا درک آن ها چالش برانگیز است.

7- مثال از جاوا

قدمت جاوا و فراگیر بودن آن، یافتن آن را در همه جا، در همه صنایع و موسسات آسان می کند. در اینجا چند نمونه از کاربردهای محبوب جاوا آورده شده است:

  • برنامه های اندروید

اکثریت قریب به اتفاق برنامه های اندروید به زبان جاوا و اغلب با API گوگل نوشته شده اند. به عنوان مثال، برنامه Spotify از جاوا استفاده می کند.

  • خدمات مالی و تجارت الکترونیک

بارکلیز، سیتی گروپ، گلدمن ساکس و سایر موسسات مالی به برنامه‌های مبتنی بر جاوا، به‌ویژه برای برنامه‌های سمت سرور، که معمولاً نیازی به فرانت اند ندارند، متکی هستند. برنامه های سمت سرور داده ها را از یک سرور می گیرند، آن ها را پردازش می کنند، سپس آن ها را به فرآیندهای دیگر ارسال می کنند. آمازون نیز به جاوا متکی است.

  • صنایع خدماتی

Uber و AirBnB از برنامه های مبتنی بر جاوا استفاده می کنند.

  • معامله گران شخص ثالث

Murex، شرکتی که راه حل های فنی در بخش مالی ارائه می دهد، برای برنامه های تجاری خود به جاوا متکی است.

  • دیتا بزرگ

فناوری‌های کلان داده مانند Hadoop از جاوا در ظرفیت‌های مختلف، از جمله ElasticSearch، Apache’s HBase و Accumulo منبع باز استفاده می‌کنند.

  • رسانه های اجتماعی

Pinterest، LinkedIn، Slack و Instagram از برنامه های مبتنی بر جاوا استفاده می کنند.

  • موتورهای جستجو

گوگل از جاوا برای کدنویسی سرور و توسعه رابط های کاربری و برنامه های Google Doc استفاده می کند.

همچنین می توانید جاوا را در اینترنت اشیا، برنامه های علمی و جیمیل بیابید.

8- Node.js در مقابل جاوا: تفاوت چیست؟

بیایید تمرکز خود را روی سؤال عملکرد Node.js در مقابل عملکرد جاوا با نشان دادن تفاوت‌های آن‌ها با یک جدول، ارائه آن‌ها در فرمت سر به سر بیشتر کنیم.

ویژگی Java Node.js
منشا زبان شی گرا ایجاد شده از ++C، مبتنی بر کلاس فریم ورک ایجاد شده با C++، C، و جاوا اسکریپت
نوع برنامه پیچیده، مبتنی بر وب، بسیار همزمان سریع و مقیاس پذیر سمت سرور
مناسب برای پروژه های پیچیده، بزرگتر و مبتنی بر وب که نیاز به همزمانی دارند پروژه های کوچکتر
الزامات نصب برای اجرا به کیت توسعه جاوا (JDK) نیاز دارد به نصب فایل بایگانی روی سیستم نیاز دارد
چند رشته ای (به عنوان مثال، اجرای چندین کار به طور همزمان) به راحتی از concept استفاده می کند رشته ها را به خوبی جاوا مدیریت نمی کند. بهترین استفاده به عنوان گزینه تک رشته ای.
استفاده برنامه های کاربردی بسیار همزمان، پیام رسانی، برنامه های کاربردی وب پیچیده اجرای برنامه‌های مقیاس‌پذیر و سریع‌تر، برنامه‌های مشارکتی بلادرنگ (مانند Google Docs)
فریم ورک های موجود JSF, Spring, Struts, Tapestry Express.js, Sails.js, and Partial.js
محدوده تاکید بر تعامل سمت سرور، و ربطی به مرورگر ندارد می تواند به طور موثر توسط توسعه دهندگان برای مشتری یا سمت سرور استفاده شود

به طور خلاصه تفاوت‌های Node.js در مقابل جاوا:
جاوا یک زبان برنامه‌نویسی است که برای توسعه برنامه‌های کاربردی برای محیط‌های مختلف، از جمله برنامه‌های اندروید، بازی‌های ویدیویی، برنامه‌های دسکتاپ، دستگاه‌های مصرف‌کننده و سیستم‌های سازمانی استفاده می‌شود. همچنین به عنوان یک زبان سمت سرور که برای توسعه باطن استفاده می شود، به خوبی عمل می کند. در مقابل، Node.js یک محیط زمان اجرا بین پلتفرمی است که برای توسعه دهندگان جاوا اسکریپت، به ویژه برای ایجاد برنامه های کاربردی I/O مبتنی بر رویداد مناسب است.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر :

  • مربیان سئو (SEO Mentors): 11 متخصص که باید در سال 2024 دنبال کنید
مربیان سئو (SEO Mentors): 11 متخصص که باید در سال 2024 دنبال کنید

نوامبر 10, 2024|بدون دیدگاه

چکیده مقاله: قبل از معرفی بهترین مربیان و متخصصان سئو بهتر است بدانید که سئو آسان نیست. موارد زیادی برای پیگیری وجود دارد و گوگل با هر به روزرسانی هدف گذاری های جدیدی تعیین [...]

  • سئو برای افیلیت مارکتینگ: فروش بیشتر در سیستم همکاری در فروش
سئو برای افیلیت مارکتینگ: فروش بیشتر در سیستم همکاری در فروش

نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش یک استراتژی است که در آن شما محصولات یا خدمات را تبلیغ می کنید و به ازای هر فروش یا لید (مشتری بالقوه) که ایجاد [...]

  • ویژگی های SERP: بهینه سازی برای صفحه نتایج موتور جستجو
ویژگی های SERP: بهینه سازی برای صفحه نتایج موتور جستجو

نوامبر 8, 2024|بدون دیدگاه

چکیده مقاله: نتایج جستجو گوگل می توانند شامل بیش از 10 لینک آبی ساده باشند. این نتایج با ویژگی های SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) طراحی شده اند تا به کاربران دسترسی سریع و [...]

  • تفاوت سئو کلاه سیاه و کلاه سفید: مزایا، معایب و تکنیک ها
تفاوت سئو کلاه سیاه و کلاه سفید: مزایا، معایب و تکنیک ها

نوامبر 5, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: دو رویکرد اصلی برای سئو وجود دارد: سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه. درست مثل فیلم های وسترن قدیمی، سئوکارهای کلاه سفید، کابوی های قابل اعتماد و قانونمند هستند، در حالی که [...]