زبان برنامه نویسی چیست ؟

زبان برنامه نویسی چیست ؟
توسط منتشر شده در : اکتبر 22, 2022دسته بندی: مقالات برنامه نویسیLast Updated: می 10, 2023بدون دیدگاه on زبان برنامه نویسی چیست ؟نمایش: 2289

چکیده مقاله :
در این مقاله در رابطه با سوال زبان برنامه نویسی چیست صحبت می کنیم. زبان های مختلف برنامه نویسی و کاربردهای آن ها در طراحی سایت ، بازی ، برنامه گوش موبایل و …. توضیح می دهیم. شما را با زبان های مختلف کدینگ آشنا کرده و پرکاربرد ترین و پرطرفدارترین ها را نیز معرفی می کنیم. شما با مطالعه این مطلب دید خوبی به این حوزه پیدا می کنید تا بتوانید با توجه به حوزه فعالیت مورد علاقه خود زبان مورد نیازش را انتخاب و شروع بع یادگیری کنید.

1- زبان برنامه نویسی چیست ؟

زبان کد نویسی چیست ؟

زبان کد نویسی چیست ؟

زبان وسیله اصلی ارتباط و تعامل انسانی ما برای هزاران سال بوده است. برای یک جامعه، زبان حاوی کلماتی است که مردم باید با آنها ارتباط برقرار کنند، کلمات خود انتزاعی هستند، اما معنی را نشان می دهند، به اشیا یا اعمال اشاره می کنند و غیره. وقتی به رایانه خود نگاه می کنید، متوجه می شوید که تفاوت چندانی با آن ندارد. سخت افزارها و نرم افزارهای زیادی وجود دارند که باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برنامه شما به ماوس و صفحه کلید یا حتی میکروفون واکنش نشان می دهد، می تواند فایل ها را از حافظه دیسک شما بخواند و غیره. اما ماشین چیزی جز بیت‌ها، 1ها و 0ها نمی‌فهمد که ترکیب آنها معنا می‌سازد.

اولین کامپیوترها در واقع با تغییر یک و صفر به صورت دستی، مدار جایگزین و سیم کشی برنامه ریزی می شدند. البته، ایجاد بسیاری از برنامه‌ها آسان نبود، زیرا بیشتر آنها فقط برای برنامه‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گرفتند، و از نظر اندازه غول‌پیکر بودند، بنابراین کاملاً محدود بودند. به همین دلیل است که ایجاد زبان های برنامه نویسی گامی انقلابی بود که این حوزه را به سطح دیگری برد. بر خلاف زبان های معمولی، کلمات کلیدی در زبان های برنامه نویسی محدود هستند و با ترکیب این کلمات کلیدی، توسعه دهندگان قادر به ایجاد انواع مختلف برنامه ها هستند. نرم افزارهای خاصی وجود دارند که کدهایی را که می نویسید به زبان ماشینی تبدیل می کنند که ماشین آن را درک می کند. پس زبان برنامه نویسی چیست ؟ به طور خلاصه، زبان برنامه نویسی مجموعه دستورالعمل هایی است که از طریق آن انسان ها با رایانه ها تعامل دارند.

2- کد یا کدنویسی چیست ؟

کد تقریباً شبیه نوشتن یک پاراگراف دستورالعمل یا ایجاد یک لیست وظایف برای رایانه است. بر خلاف ما انسان ها، فهرست کارها و دستورالعمل هایی که برای کامپیوتر می نویسید باید بسیار دقیق و با منطقی درست نوشته شده باشد.

با کد و برنامه نویسی، می توانید کامپیوتر را وادار کنید تا اشکال پیچیده ترسیم کند و گرافیک کامپیوتری غنی ایجاد کند، و سپس برنامه هایی ایجاد کنید که مکانیک بازی را درک کنند و به شما کمک کنند بازی هایی بسازید که با جاذبه و برخورد ذرات احساس واقعی کنند، با این برنامه ها می توانید بهترین ها را ایجاد کنید. انواع بازی های فشرده و همه جانبه.

با کد و برنامه نویسی می توانید با وبلاگ و وب سایت شخصی خود محتوا را در سراسر جهان ایجاد و ارسال کنید و به وبلاگ خود سبک دهید تا با سبک شما مطابقت داشته باشد. شما می توانید راه حل های تجاری مبتنی بر فناوری بسازید و به طیف وسیع تری از مشتریان دسترسی پیدا کنید و طیف وسیع تری از نیازها را برآورده کنید.

علاوه بر این، با کد و برنامه‌نویسی، می‌توانید برنامه‌های کاربردی خانه هوشمند، مانند تغذیه خودکار حیوانات خانگی، یک آینه هوشمند یا حتی رباتی بسازید که می‌تواند در کارهای خانه کمک کند و دستیار مجازی شما برای صحبت و درک شما باشد. برخلاف آنچه بسیاری از مردم فکر می کنند، هنر زیادی در مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر وجود دارد.

جهت آشنایی بیشتر می توانید مقاله زیر را با عنوان برنامه نویسی چیست مطالعه نمایید.

در اینجا کد نوشتن “Hello World!” در زبان برنامه نویسی C:

include#
int main()
{
; printf(“Hello, World!”)
;return 0
{

حالا بیایید ببینیم زبان های برنامه نویسی چه کاربردهایی دارند.

3- کاربرد زبان های برنامه نویسی

1-3- توسعه وب

اگر به ساخت وب سایت علاقه مند هستید، دو بخش در هم تنیده وجود دارد که باید به آن توجه کنید.
اول، توسعه front-end وجود دارد، که بخشی از توسعه وب است که برنامه‌ای را ایجاد می‌کند که روی مرورگر شما اجرا می‌شود و استایل، رنگ‌ها و تعاملات را تنظیم می‌کند. اساساً به آنچه کاربر یک وب سایت می بیند مربوط می شود. شما در حال خواندن این وبلاگ در صفحه ای هستید که با front-end به شما نشان داده می شود. اصول اولیه Front-end با HTML و CSS با استفاده از جاوا اسکریپت شروع می شود. جاوا اسکریپت در چند سال اخیر به یکی از غالب ترین زبان ها برای کارهای فرانت اند تبدیل شده است.

بخش دیگر برای ایجاد وب سایت ها توسعه back-end است که مربوط به سرور است، رایانه ای که نرم افزار وب سایت را اجرا می کند و آن را به دنیا ارائه می دهد. این بیشتر به مسیریابی مربوط می شود، صفحاتی که هنگام بازدید از یک URL خاص به کاربر تحویل می دهد، همچنین با پایگاه داده ای که اطلاعات وب سایت را ذخیره می کند ارتباط برقرار می کند و این داده ها را برای کاربر ارسال می کند. توسعه Back-end جایی است که جادو اتفاق می افتد و گزینه های زیادی برای انتخاب در مورد یک زبان برنامه نویسی وجود دارد. می‌توانید مانند برنامه‌نویسی front-end به جاوا اسکریپت پایبند باشید یا با PHP، Ruby، C#، Elixir، Python، Erlang انجام بدید.

2-3- توسعه بازی

توسعه بازی یکی از جالب ترین مسیرهای موجود است، بسیاری از توسعه دهندگان از آن لذت می برند و توسعه دهندگانی هستند که بازی ها را فقط برای سرگرمی توسعه می دهند. ساخت بازی به چیزی نیاز دارد که موتور بازی (engine game) نامیده می شود، نرم افزاری است که به عنوان زیرساخت برای ساخت بازی استفاده می شود و تعریف می کند که بازی چه چیزی دارد و چه کاری می تواند انجام دهد. اگر با Epic Games و Fortnight آشنا هستید، Epic Games در واقع یک موتور بازی است و Fortnight بر روی آن ساخته شده است. زبان‌های مورد استفاده در ساخت بازی بیشتر C++، C# هستند، زیرا برای ایجاد گرافیک غنی نیاز به بهینه‌سازی حافظه زیاد و عملکرد سریع دارد. با این حال، این به C++ و C# محدود نمی شود، و به نوعی به این بستگی دارد که از چه موتوری استفاده می کنید و کدام پلتفرم را هدف قرار می دهید، Lua و Java نیز نامزدهای بسیار معروفی در این صنعت هستند.

3-3- توسعه موبایل

ایجاد برنامه های کاربردی موبایل کمی مشکل است، زیرا بیش از یک سیستم عامل برای موبایل ها وجود دارد و سیستم عامل های مختلف به زبان های مختلفی برای این برنامه ها نیاز دارند. سیستم عامل بخشی از نرم افزار دستگاه شما است که وظیفه رسیدگی به سخت افزار این دستگاه را بر عهده دارد، این لایه ای است که بین برنامه ای که ایجاد می کنید و سخت افزار قرار می گیرد، خواه میکروفن باشد یا صفحه لمسی یا GPS. رایج ترین دو سیستم عامل اندروید و IOS هستند. اندروید بیشتر در سامسونگ استفاده می شود در حالی که IOS در اپل استفاده می شود. برای ایجاد برنامه های اندروید، به جاوا یا کاتلین نیاز دارید و برای ایجاد برنامه های IOS به Objective-C یا Swift نیاز دارید. اخیراً امکان ایجاد اپلیکیشن موبایل برای اندروید و IOS با استفاده از جاوا اسکریپت یا دارت فراهم شده است.

4- چگونه زبان برنامه نویسی یاد بگیریم؟

یادگیری زبان های برنامه نویسی در درجه اول نیاز به فداکاری و تمرین دارد، بدون نوشتن کد نمی توانید برنامه نویس شوید. همانطور که گفته شد، شما می توانید با یک دوره مقدماتی که دوست دارید شروع به درک علوم کامپیوتر کنید، توصیه من CS50 هاروارد است که به صورت عمومی در کانال یوتیوب آنها در دسترس است. پس از آشنایی با برنامه نویسی و مفاهیم اولیه، می توانید رشته و زبان مورد علاقه خود را انتخاب کرده و منابع را جستجو کنید. می‌توانید صدها منبع مفید، آموزش و پرسش‌های متداول را در لنسرسرا در مورد بسیاری از زبان‌ها و فناوری‌ها بیابید. همچنین نقشه‌های راه برنامه‌نویسی برای مسیرهای مختلف و مقالات وبلاگی را که بخش‌های مختلف توسعه نرم‌افزار را مقایسه و کاوش می‌کنند، پیدا خواهید کرد.

5- محبوب ترین زبان های برنامه نویسی کدامند؟

زبان های برنامه نویسی

طبق نظرسنجی توسعه دهندگان Stack Overflow در سال 2018 که در آن بیش از 100000 توسعه دهنده در مورد حرفه توسعه خود مورد بررسی قرار گرفتند. محبوب‌ترین زمینه صنعت توسعه وب است که بیش از 57 درصد از توسعه‌دهندگان به عنوان توسعه‌دهندگان بک‌اند و 37 درصد به‌عنوان توسعه‌دهندگان فرانت‌اند کار می‌کنند. این باعث می شود جاوا اسکریپت به عنوان محبوب ترین زبان برنامه نویسی رتبه اول را کسب کند و پس از آن جاوا و سپس پایتون قرار بگیرند. Octoverse 2017 Github نتایج مشابهی را نشان داد که جاوا اسکریپت محبوب ترین زبان بود و پس از آن پایتون، جاوا و سپس روبی قرار گرفتند.
آیا در مورد زبان های برنامه نویسی سوالی دارید؟ در نظرات بپرسید

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر :

  • فیلتر هودریک پرسکات (HP) چیست؟ راهنمای کامل
فیلتر هودریک پرسکات (HP) چیست؟ راهنمای کامل

نوامبر 26, 2024|بدون دیدگاه

چکیده مقاله: فیلتر هودریک پرسکات (Hodrick-Prescott Filter) یک ابزار آماری و اقتصادی است که برای جداسازی روند بلندمدت از نوسانات کوتاه مدت در داده های سری زمانی به کار می رود. این فیلتر، به [...]

  • مربیان سئو (SEO Mentors): 11 متخصص که باید در سال 2024 دنبال کنید
مربیان سئو (SEO Mentors): 11 متخصص که باید در سال 2024 دنبال کنید

نوامبر 10, 2024|بدون دیدگاه

چکیده مقاله: قبل از معرفی بهترین مربیان و متخصصان سئو بهتر است بدانید که سئو آسان نیست. موارد زیادی برای پیگیری وجود دارد و گوگل با هر به روزرسانی هدف گذاری های جدیدی تعیین [...]

  • سئو برای افیلیت مارکتینگ: فروش بیشتر در سیستم همکاری در فروش
سئو برای افیلیت مارکتینگ: فروش بیشتر در سیستم همکاری در فروش

نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش یک استراتژی است که در آن شما محصولات یا خدمات را تبلیغ می کنید و به ازای هر فروش یا لید (مشتری بالقوه) که ایجاد [...]

  • ویژگی های SERP: بهینه سازی برای صفحه نتایج موتور جستجو
ویژگی های SERP: بهینه سازی برای صفحه نتایج موتور جستجو

نوامبر 8, 2024|بدون دیدگاه

چکیده مقاله: نتایج جستجو گوگل می توانند شامل بیش از 10 لینک آبی ساده باشند. این نتایج با ویژگی های SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) طراحی شده اند تا به کاربران دسترسی سریع و [...]