سئو چیست؟ راهنمای کامل بهینه سازی سایت SEO
چکیده مطلب:
سئو چیست؟ بیاید با یک جواب ساده شروع کنیم. می خواهیم بدانیم SEO چیست؟ SEO مخفف “بهینه سازی موتور جستجو” است. به عبارت ساده، سئو به معنای فرآیند بهبود وب سایت شما برای افزایش دیده شدن آن در گوگل، مایکروسافت بینگ و سایر موتورهای جستجو می باشد. هر زمان که افراد به جستجو میپردازند: محصولاتی که می فروشید، خدماتی که ارائه می کنید و اطلاعات در مورد موضوعاتی که در آن تخصص و/یا تجربه عمیقی دارید به نمایش درخواهند آمد. قطعا بدون سئو این امر امکان پذیر نخواهد بود. هرچه صفحات شما در نتایج جستجو بهتر دیده شوند، احتمال پیدا شدن و کلیک روی آنها بیشتر می شود. در نهایت، هدف بهینهسازی موتور جستجو کمک به جذب بازدیدکنندگان وبسایت است که تبدیل به مشتری یا مخاطبی میشوند که مدام برمیگردد و از خدمات شما استفاده میکند پس قطعا روی برند شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.
درنتیجه بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) هنر و علم کسب رتبه بالاتر صفحات در موتورهای جستجو مانند گوگل است. از آنجایی که جستجو یکی از اصلیترین راههای کشف محتوا توسط افراد بهصورت آنلاین است، رتبهبندی بالاتر در موتورهای جستجو میتواند منجر به افزایش ترافیک یک وبسایت شود. در گوگل و سایر موتورهای جستجو، صفحه نتایج اغلب تبلیغات پولی را در بالای صفحه نشان میدهد و به دنبال آن نتایج معمولی یا آنچه بازاریابان جستجو «نتایج جستجوی ارگانیک» مینامند را نشان میدهد. ترافیکی که از طریق سئو به دست می آید اغلب به عنوان «ترافیک جستجوی ارگانیک» شناخته می شود تا آن را از ترافیکی که از طریق جستجوی پولی به دست می آید متمایز کند. جستجوی پولی اغلب به عنوان بازاریابی موتور جستجو (SEM) یا پرداخت به ازای کلیک (PPC) شناخته می شود.
در این محتوا یک راهنمای کامل ارائه کردیم تا به شما در پاسخ به سوال سئو چیست؟ جامع ترین باشیم. درحقیقت شما را با انواع SEO، مزایای SEO، روش های پیاده سازی آن، مفاهیم کامل سئو و خیلی موارد دیگر در این راهنما آشنا می کنیم. پس نگران نباشید چون پاسخ تمام سوالات شما پیش ماست پس با ما همراه باشید تا یک راهنمای گام به گام و کامل را به شما ارائه نماییم و مسیر شما را مشخص کنیم.
1- سئو چیست؟
سئو (SEO) مخفف بهینه سازی موتور جستجو است. مجموعه ای از فرآیندها با هدف بهبود دید وب سایت شما در موتورهای جستجو (مانند گوگل) است. همه با هدف به دست آوردن ترافیک ارگانیک بیشتر. اساساً، سئو در مورد برآوردن نیازهای جستجوی کاربران با ایجاد محتوای مرتبط و با کیفیت بالا و ارائه بهترین تجربه کاربری ممکن است.
متخصصان سئو وب سایت ها، صفحات وب و محتوا را به منظور کسب رتبه بالاتر در موتورهای جستجو مانند گوگل بهینه می کنند. درنتیجه بعد از طراحی سایت شما نیاز به سئو سایت خواهید داشت. سئو مجموعه ای از اقدامات طراحی شده برای بهبود ظاهر، موقعیت و سودمندی انواع مختلف محتوا در نتایج جستجوی ارگانیک است. این محتوا میتواند شامل صفحات وب، رسانههای ویدیویی، تصاویر، فهرستهای مشاغل محلی و سایر داراییها باشد. از آنجایی که جستجوی ارگانیک بهترین روشی است که از طریق آن افراد به محتوای آنلاین دسترسی پیدا می کنند، استفاده از بهترین شیوه های سئو برای اطمینان از یافتن و انتخاب محتوای دیجیتالی که منتشر می کنید توسط عموم ضروری است و ترافیک ارگانیک وب سایت شما را افزایش می دهد.
فعالیت های سئو می تواند هم در سایت و هم خارج از سایت انجام شود. به همین دلیل است که ممکن است اغلب سئو را به دو دسته «on page» و «off page» تقسیم کنید.
در عمل، سئو معمولا شامل موارد زیر است:
- تحقیق کلمات کلیدی
- تولید و بهینه سازی محتوا
- بهینه سازی فنی
- لینک سازی
2- چرا سئو مهم است؟
هر روز، کاربران گوگل میلیاردها جستجو برای اطلاعات و محصولات انجام می دهند. جای تعجب نیست که موتورهای جستجو معمولاً یکی از بزرگترین منابع ترافیک وب سایت ها هستند.
برای استفاده از پتانسیل این منبع ترافیک، باید در نتایج جستجوی برتر برای کلمات کلیدی هدف خود ظاهر شوید.
همبستگی بسیار ساده است – هر چه رتبه بالاتری داشته باشید، افراد بیشتری از صفحه شما بازدید خواهند کرد.
نتیجه ارگانیک شماره 1 نسبت به رتبه بندی صفحه در موقعیت شماره 10، 10 برابر بیشتر احتمال دارد که یک کلیک دریافت کند.
سه نتیجه ارگانیک برتر بیش از 50٪ از کل کلیک ها را دریافت می کنند. اینجاست که SEO وارد تصویر می شود.
بهینه سازی موتورهای جستجو نقش کلیدی در بهبود موقعیت های رتبه بندی شما دارد. رتبه بندی بهتر به معنای ترافیک بیشتر است. و ترافیک بیشتر به معنای مشتریان جدید و آگاهی بیشتر از برند است.
به عبارت دیگر، نادیده گرفتن سئو به معنای نادیده گرفتن یکی از مهم ترین کانال های ترافیک است یعنی واگذاری این فضا به طور کامل به رقبای خود.
تفاوت SEO و PPC
اکثر صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) حاوی دو نوع نتیجه هستند:
- نتایج پولی: برای حضور در اینجا باید از طریق تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) هزینه پرداخت کنید.
- نتایج ارگانیک: شما باید رتبه های خود را در اینجا، از طریق SEO، “به دست آورید”.
ممکن است بپرسید: چرا برای نمایش در نتایج بالا هزینه بابت تبلیغات پرداخت نکنیم؟
پاسخ ساده است. اکثریت قریب به اتفاق مردم تبلیغات را نادیده می گیرند و به جای آن روی نتایج ارگانیک کلیک می کنند.
بله، سئو به زمان، تلاش و منابع بیشتری نیاز دارد اما بر ترافیک ارگانیک «رایگان» تمرکز دارد.
هنگامی که برای کلمات کلیدی هدف خود رتبه گرفتید، می توانید به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنید و ترافیک “منفعل” ایجاد کنید که در لحظه توقف پرداخت ناپدید نمی شود.
توجه: تبلیغات PPC هنوز یک کانال بسیار مهم است. فقط نقش متفاوتی در استراتژی های بازاریابی ایفا می کند. PPC با SEO رقابت نمی کند – این دو می توانند به طور موثر با هم کار کنند.
تفاوت SEO و SEM
SEM مخفف بازاریابی موتور جستجو یا همانطور که بیشتر شناخته شده است، بازاریابی جستجو است.
بازاریابی جستجو نوعی بازاریابی دیجیتال است. این یک اصطلاح جامع برای ترکیبی از فعالیتهای SEO و PPC است که به منظور هدایت ترافیک از طریق جستجوی ارگانیک و جستجوی پولی است.
به زبان ساده، بازاریابی جستجو فرآیند به دست آوردن ترافیک و دیده شدن از موتورهای جستجو از طریق تلاش های پولی و بدون مزد است.
بنابراین SEO و SEM چگونه با هم تفاوت دارند؟ از نظر فنی تفاوتی ندارند – سئو به سادگی نیمی از SEM است:
- SEO = هدایت ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو.
- SEM = هدایت ترافیک ارگانیک و پولی از موتورهای جستجو.
حالا اینجاست که همه چیز کمی گیج کننده می شود.
امروزه بسیاری از افراد از SEM به جای PPC استفاده می کنند (که در بخش قبل در مورد آن صحبت کردیم).
به نظر می رسد این ایده سئو را زیر سوال می برد. با این حال، سئو بازاریابی است، درست مانند بازاریابی PPC.
در اینجا بهترین راه برای نتیجه گیری در مورد SEO و SEM وجود دارد:
تصور کنید SEM یک سکه است. سئو یک روی این سکه است. PPC در طرف مقابل است.
3- موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟
هدف نهایی هر موتور جستجو این است که جستجوگران را از نتایجی که پیدا می کنند راضی کند.
برای رسیدن به این هدف، موتورهای جستجو باید بهترین صفحات را پیدا کنند و آنها را به عنوان بهترین نتایج جستجو ارائه دهند.
نکته جانبی: گوگل تنها موتور جستجو نیست. اما تا حد زیادی محبوب ترین است. به همین دلیل است که هر زمان که در مورد موتورهای جستجو صحبت می کنیم به گوگل مراجعه می کنیم. علاوه بر این، اصول سئو در بیشتر موتورهای جستجو تقریباً مشابه است.
گوگل برای یافتن و رتبه بندی محتوا از مراحل زیر استفاده می کند:
- خزیدن: گوگل از “ربات ها” یا برنامه های کامپیوتری برای خزیدن در وب و جستجوی صفحات جدید یا به روز شده استفاده می کند. برای اینکه گوگل یک صفحه را پیدا کند، صفحه باید حداقل یک لینک که به آن اشاره می کند داشته باشد.
- نمایه سازی: در مرحله بعد، گوگل هر صفحه را تجزیه و تحلیل می کند و سعی می کند معنی صفحه را بفهمد. سپس، این اطلاعات را در فهرست گوگل – پایگاه داده عظیمی از صفحات وب – ذخیره می کند.
- ارائه نتایج: زمانی که کاربر درخواستی را وارد می کند، گوگل تعیین می کند که کدام صفحات از نظر کیفیت و ارتباط بهترین هستند و آنها را در SERP رتبه بندی می کند.
وظیفه شما به عنوان مالک وب سایت این است که به موتورهای جستجو کمک کنید تا تمام صفحات سایت شما را که می خواهید ربات های گوگل شناسایی کنند و آن هایی که نمی خواهید را فهرست کنید.
شما میتوانید از خزیدن و فهرستبندی صفحات خود از طریق تعدادی از اقدامات و بهترین روشها که معمولاً به عنوان سئو فنی از آن یاد میشود، اطمینان حاصل کنید.
اکنون که متوجه شدید که گوگل چگونه صفحات را پیدا و دسته بندی می کند، وقت آن است که نگاهی دقیق تر به نحوه انتخاب نتایج برتر و نقش سئو در این فرآیند بیندازید.
4- سئو چگونه کار می کند؟
گوگل از فرآیندهای نسبتاً پیچیدهای که به نام «الگوریتمها» شناخته میشوند، برای رتبهبندی صفحات استفاده میکند. این الگوریتمها تعداد زیادی از فاکتورهای رتبهبندی را در نظر میگیرند تا تصمیم بگیرند که یک صفحه خاص در کجا باید رتبهبندی شود.
نیازی نیست که بدانید الگوریتم های جستجو چگونه کار می کنند. (در واقع، هیچ کس با اطمینان 100٪ این کار را انجام نمی دهد.)
با این حال، دانستن فاکتورهای اساسی می تواند به شما کمک کند تا بهتر بفهمید سئو چگونه کار می کند و چه چیزی برای بهینه سازی صفحات شما برای رتبه بندی در گوگل نیاز است.
1. اطمینان از مرتبط بودن محتوا
شغل شماره 1 شما در سئو این است که اطمینان حاصل کنید که محتوای مرتبط را ارائه می دهید.
چرا؟ زیرا وظیفه شماره 1 گوگل نشان دادن نتایج مرتبط به کاربران است.
این مرتبط بودن خیلی فراتر از آن است که وقتی شما سگ سرچ می کنید به شما گربه نمایش ندهد. امروزه سرچ کاربران بسیار هدفمند است که در ادامه توضیح می دهیم.
چهار نوع هدف جستجو وجود دارد:
- ناوبری
- اطلاعاتی
- تجاری
- تراکنشی
به طور مثال:
اگر «بهترین غذای سگ» را جستجو کنید، نمیخواهید مقالاتی درباره انواع مختلف رژیم غذایی سگ یا دستور العملهای غذای خانگی سگ ببینید. هر دو از نظر موضوعی مرتبط هستند، اما هدف جستجوی شما را برآورده نمی کنند.
گوگل بر اساس رفتار میلیونها کاربر دیگر میداند که اگر «بهترین غذای سگ» را جستجو کنید، تقریباً مطمئناً میخواهید غذای سگ بخرید.
به همین دلیل است که گوگل صفحات محصول یا نظرات بهترین محصولات غذای سگ را رتبه بندی می کند (یعنی هدف جستجو یا معامله ای یا تجاری است).
بنابراین، چگونه مطمئن می شوید که صفحه شما هدفی را که در پشت یک عبارت جستجو قرار دارد برآورده می کند؟
خوشبختانه گوگل تمام کارهای سخت را انجام می دهد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به نتایج جستجو نگاه کنید و آنچه را که می بینید تجزیه و تحلیل کنید.
مواردی که برای ایجاد محتوای مرتبط باید در نظر بگیرید:
- ارتباط موضوعی: یکی از راه هایی که گوگل موضوع صفحه را تعیین می کند، نگاه کردن به کلمات کلیدی است که در صفحه ظاهر می شوند. صفحات خود را برای کلمات کلیدی بهینه کنید، اما از زیاده روی در آن خودداری کنید.
- نوع محتوا: اطمینان حاصل کنید که صفحه شما نوع محتوای مناسبی را برای پرس و جو ارائه می کند، با بررسی انواع نتایج برای کلمه کلیدی (به عنوان مثال، صفحات فرود، صفحات محصول، پست های اطلاعاتی، نظرات، و غیره).
- تازگی محتوا: برخی از انواع موضوعات، مانند به روز رسانی اخبار یا بررسی محصول، به اطلاعات تازه و اغلب به روز شده نیاز دارند. اگر عبارت جستجو به زمان حساس است، باید مطمئن شوید که محتوای شما نیز بهروز میماند.
- مکان: ممکن است Google نتایج مختلفی را بر اساس موقعیت مکانی جستجوگر ارائه دهد. اگر چنین است، باید استراتژی خود را بر این اساس تنظیم کنید (به عنوان مثال، اگر یک کسب و کار محلی دارید، بهترین شیوه های سئو محلی را دنبال کنید).
از کجا شروع کنیم؟
کلمات کلیدی ستون فقرات هر استراتژی سئو هستند. آنها به شما کمک می کنند تا موضوعاتی را که مخاطبان شما جستجو می کنند شناسایی کنید تا بتوانید آن موضوعات را با محتوای مرتبط هدف قرار دهید.
با انجام تحقیقات کلمات کلیدی شروع کنید. (برای این کار به ابزار سرچ کلمه کلیدی نیاز دارید.)
شما قادر خواهید بود هم کلمات کلیدی مورد نظر خود و هم نوع محتوای مورد نیاز خود را برای تحقق هدف جستجو شناسایی کنید.
2. ایجاد محتوای با کیفیت
پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب تنها اولین قدم است. شما باید محتوایی ایجاد کنید که برای آن کلمات کلیدی رتبه بگیرد. تولید محتوا و بهینه سازی دو بخش غیر قابل جایگزین سئو هستند.
برای کسب رتبه خوب در گوگل، باید محتوایی ایجاد کنید که به معنای واقعی کلمه در میان 10 نتیجه برتر در یک موضوع خاص قرار گیرد. 10 نتیجه ارگانیک در صفحه اول هر SERP وجود دارد، و این همان جایی است که می خواهید حضور داشته باشید.
در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که محتوای با کیفیت بالا را از محتوای متوسط جدا می کند:
- جامعیت: موضوع را به طور کامل پوشش دهید و به تمام سوالاتی که ممکن است یک بازدیدکننده داشته باشد پاسخ دهید. این در مورد تعداد کلمات نیست. اطمینان حاصل کنید که هر صفحه یک منبع کامل به جستجوگران می دهد.
- منحصر به فرد بودن: محتوای شما نباید تلفیقی از نتایج برتر باشد. همیشه باید مقداری ارزش افزوده ارائه دهد – خواه یک زاویه منحصر به فرد، داده های مفید، نمونه های مفید یا تصاویر اصلی باشد.
- سیگنال های E-A-T: گوگل توجه زیادی به تخصص، اقتدار و اعتماد (E-A-T) می کند. شما باید اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی ارائه دهید، در مورد آنچه می نویسید متخصص باشید و آن را هم در سایت و هم در خارج از سایت نشان دهید.
- خوانایی: متن شما باید به راحتی قابل خواندن باشد. این شامل ساختار منطقی محتوای خود، نوشتن جملات کوتاه، اجتناب از صدای منفعل، داشتن لحن صدای ثابت و غیره است.
از کجا شروع کنیم؟
هنگامی که تحقیقات کلمات کلیدی را انجام دادید، زمان شروع به تولید محتوا است.
اندازه گیری دقیق کیفیت محتوا دشوار است، اما ابزاری مانند SEO Writing Assistant می تواند کمک کند. این ابزار محتوای شما را در چهار دسته خوانایی، سئو، اصالت و آهنگ صدا ارزیابی می کند و پیشرفت هایی را پیشنهاد می کند.
3. قابلیت استفاده عالی
گوگل وب سایت های کاربر پسند را ترجیح می دهد.
سئوی فنی دوباره در اینجا نقش مهمی ایفا می کند. علاوه بر اطمینان از خزیدن و فهرستبندی وبسایت شما، سئو همچنین اطمینان میدهد که وبسایت شما استانداردهای قابلیت استفاده را دارد.
این شامل عواملی مانند:
- امنیت سایت: وب سایت شما باید معیارهای امنیتی استاندارد را داشته باشد، مانند داشتن گواهینامه SSL (استفاده از پروتکل HTTPS به جای HTTP).
- سرعت صفحه: گوگل صفحات سریعتر را بالاتر در نتایج جستجو رتبه بندی می کند زیرا آنها تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهند.
- سازگاری با موبایل: Google محتوای شما را بر اساس عملکرد آن در یک دستگاه تلفن همراه ارزیابی میکند که به این «mobile first indexing» میگویند. سئوی موبایل تضمین می کند که کاربران موبایل می توانند محتوای شما را به راحتی استفاده و مطالعه کنند.
- سهولت استفاده: شما باید ساختار وب سایتی داشته باشید که به راحتی قابل پیگیری باشد که به بازدیدکنندگان اجازه دهد همه چیز را به سرعت پیدا کنند. و بدون هیچ مشکل و مانعی در سایت خود حرکت کنید.
از کجا شروع کنیم؟
بهترین راه برای به دست آوردن یک نمای کلی از قابلیت استفاده وب سایت خود، اجرای یک ممیزی کامل وب سایت است. با استفاده از ابزار site audit Semrush، چندین گزارش خواهید یافت که بر جنبه های مختلف عملکرد وب سایت شما تمرکز دارد. این ابزار علاوه بر اینکه میتواند بیش از 140 مشکل را بررسی کند، توصیههایی در مورد نحوه رفع آنها نیز ارائه میکند. علاوه بر این خود گوگل نیز ابزارهای رایگان بسیار متعددی نیز برای بررسی جوانب مختلف ارائه کرده است.
4. ایجاد اعتبار
موتورهای جستجو از چندین سیگنال خارج از صفحه برای تعیین اینکه آیا سایت شما قابل اعتماد است یا خیر استفاده می کنند.
یکی از قویترین سیگنالها و به طور کلی یکی از قویترین عوامل رتبهبندی، بک لینکها هستند – پیوندهایی از سایر وبسایتها که به سایت شما اشاره میکنند.
اساسا، بک لینک ها به عنوان رای اعتماد به موتورهای جستجو عمل می کنند.
به طور کلی، هرچه صفحه شما لینک های باکیفیت بیشتری دریافت کند، صفحه شما از نظر گوگل از اعتبار بیشتری برخوردار است. که می تواند منجر به رتبه های بالاتر شود.
به همین دلیل است که لینک بیلدینگ یا همان دریافت بک لینک به سایت شما بخش مهمی از سئو است.
استراتژی های لینک سازی زیادی وجود دارد. مثلا:
- ایجاد مجتوای ارزشمند: ایجاد محتوایی که ارزش زیادی ارائه می دهد و به طور طبیعی پیوندها را جذب می کند (به عنوان مثال، مطالعات اصلی، صفحات تعاملی، ابزارهای رایگان).
- ارسال مهمان: نوشتن پست برای وب سایت های دیگر به منظور پیوند دادن به وب سایت شما.
- لینک سازی شکسته: یافتن پیوندهایی که دیگر در وب سایت های دیگر کار نمی کنند و پیوندهایی به صفحات شما به عنوان جایگزین پیشنهاد می شود.
هنگام ایجاد لینک روی کیفیت (نه کمیت) تمرکز کنید. یک بک لینک از یک صفحه با اعتبار بالا، اعتبار بیشتری نسبت به 100 بک لینک از صفحات بی ربط و با کیفیت پایین دارد.
بله، شما تا آنجا که ممکن است لینک می خواهید. اما این پیوندها باید از صفحات مرتبط و با کیفیت مرتبط با موضوع سایت شما باشند.
آخرین چیزی که باید به خاطر بسپارید:
اگرچه گوگل صفحات را رتبه بندی می کند، نه وب سایت ها (به این معنی که آنها اعتبار را در سطح صفحه ارزیابی می کنند)، تعداد کلی بک لینک ها به وب سایت شما همچنان می تواند بر رتبه بندی یک صفحه خاص تأثیر بگذارد.
چگونه؟ از طریق پیوند داخلی (لینک دادن از یک صفحه از وب سایت خود به صفحه دیگر)، می توانید به همان روشی که از صفحات خارجی به سایت شما منتقل می شود، اعتبار را بین صفحات خود منتقل کنید.
هنگام ایجاد لینک های داخلی این را در نظر داشته باشید و مطمئن شوید که مهمترین صفحات شما دارای لینک های داخلی کافی هستند که به آنها اشاره می کنند.
همانطور که جان مولر از گوگل در مورد پیوند داخلی گفت: “لینک داخلی یکی از بزرگترین کارهایی است که می توانید در یک وب سایت انجام دهید تا به نوعی گوگل را راهنمایی کند و بازدیدکنندگان را به صفحاتی که فکر می کنید مهم هستند هدایت کند.”
از کجا شروع کنیم؟
ساده ترین راه برای یافتن فرصت های بک لینک این است که به بک لینک های رقبای خود نگاه کنید.
میتوانید از ابزاری مانند Backlink Gap سایت semrush استفاده کنید. دامنه خود و دامنههای رقبای خود را وارد کنید تا بک لینکهایی را که از دست دادهاید ببینید. البته سایت های مختلفی از این ابزارها برای بررسی بک لینک ها ارائه می کنند که می توانید از آن ها نیز استفاده نمایید.
5- اهداف اصلی سئو چیست؟
در حالی که هر کمپین سئو می تواند اهداف منحصر به فردی داشته باشد، اکثر ناشران آنلاین با هم متحد هستند که می خواهند به برخی یا تمام پنج نتیجه زیر از سرمایه گذاری خود در بهینه سازی سایت دست یابند:
1. دیده شدن بیشتر در فهرست نتایج SERP
اکثر کاربران گوگل در صفحه اول نتایج گوگل باقی می مانند تا پاسخ سوال خود را بیابند و 75% بر روی اولین یا دومین نتیجه در صفحه کلیک می کنند. به دلیل این رفتار، یکی از اهداف اصلی سئو این است که برای جستجوهای بیشتر، رتبه بالاتری در نتایج کسب کند. هرچه محتوای شما بیشتر قابل مشاهده باشد، شانس بیشتری برای یافتن و انتخاب توسط عموم دارد.
در این مرحله از یادگیری، برای شما مهم است که بدانید صاحبان وب سایت نباید افسانه رتبه بندی موتورهای جستجو شماره 1 را دنبال کنند، زیرا نهادهایی مانند گوگل نتایج متفاوتی را بر اساس موقعیت مکانی دستگاه هایشان و حتی تفاوت های جزئی به کاربران مختلف نشان می دهند. هدف بهتر از شماره 1 بودن این است که برای بودن در معرض دید مخاطبان در چندین سبک و ویژگی SERP متمرکز باشید.
2. ترافیک بیشتر به وب سایت و سایر دارایی های شما
هنگامی که جستجوگران از طریق کلیک بر روی SERP های ارگانیک به سایت شما می رسند، این به عنوان “ترافیک” شناخته می شود. اینکه آیا نرخ کلیک (CTR) به صفحات وب سایت شما از طریق SERP ها بر رتبه بندی ارگانیک در گوگل تأثیر می گذارد یا خیر، موضوعی است که در حال بحث و جدل در صنعت سئو است. بینگ تأیید می کند که از CTR و نرخ پرش (چقدر سریع افراد صفحه وب شما را پس از فرود روی آن ترک می کنند) به عنوان فاکتورهای رتبه بندی استفاده می کنند. اگرچه جزئیات دقیق الگوریتمهای موتورهای جستجو مخفی باقی میماند، اما هدف از کار سئو این است که ترافیک بیشتری از SERP به سایت شما وارد کند.
3. ترافیک با کیفیت بهتر به وب سایت و سایر پلتفرم های شما
در حالی که برنده شدن تعداد زیادی از ترافیک از SERP ها ممکن است در ابتدا برای هر صاحب سایت مانند یک رویا به نظر برسد، اما معمولاً تنها در صورتی بر اهداف اساسی کسب و کار تأثیر می گذارد که این ترافیک به فروش یا سایر اقدامات کلیدی تبدیل شود. به عنوان مثال، یک مغازه دونات فروشی مستقل در سانفرانسیسکو ممکن است به رتبه بندی صفحه اول در گوگل برای دونات های خمیر ترش دست یابد. ممکن است برای یک کمپین بازاریابی خنده دار یا غیرعادی در رسانه های اجتماعی ویروسی شود و آن را به جریان اصلی اخبار تبدیل کند. ممکن است از این رتبهبندیها و تلاشها ترافیک ملی یا حتی بینالمللی دریافت کند، اما زمانی که محصولش فقط برای خرید توسط مشتریان در شهرش در دسترس باشد، بیشتر این ترافیک به فروش تبدیل نمیشود.
به همین دلیل، یک هدف بهتر از امید به ترافیک زیاد به دارایی های دیجیتال خود، استفاده از سئو برای استراتژی در مورد چگونگی به دست آوردن واجد شرایط ترین ترافیک برای چیزی است که ارائه می دهید، زیرا این معمولاً بالاترین نرخ تبدیل را دارد. ترافیک ارگانیک با کیفیت بالا به موتورهای جستجو بستگی دارد که تعیین کنند محتوای شما بسیار مرتبط با جستارهایی است که سرچ می شوند یا خیر. اگر پاسخ بله باشد به احتمال زیاد منجر به تبدیل می شود، حال این تبدیل می تواند به عنوان فروش تعریف شود، یا پر کردن فرم ها، تماس های تلفنی و … باشد.
4. درک بیشتر برای عموم
یکی از بهترین کارهایی که می توانید در یادگیری در مورد سئو انجام دهید، درک آن به عنوان نوعی خدمات به مشتریان است. گوگل به محتوایی که برای عموم مفید است پاداش می دهد. در واقع، بهروزرسانی الگوریتم محتوای مفید آنها در سال 2022 تا حد زیادی بر نحوه پاداش دادن به سایتهایی که عادت به انتشار محتوایی دارند که برای کاربران بهینه شده است نه صرفا موتور جست وجو. برای چندین دهه، گوگل از صاحبان سایت ها خواسته است که به جای موتورهای جستجو، برای مردم محتوا ایجاد کنند.
سئو می تواند به سایت شما کمک کند تا برای بازدیدکنندگان بالقوه خود قابل درک، قابل کشف و قابل استفاده تر باشد. بهینهسازی هم بر ظاهر محتوای شما زمانی که در SERP نشان داده میشود و هم وقتی جستجوگرها روی داراییهای دیجیتال شما کلیک میکنند، ظاهر و رفتار محتوای شما را تحت تأثیر قرار میدهد. ارائه خدمات خوب و تجربه کاربری عالی برای عموم یکی از کاربردی ترین دلایل سرمایه گذاری در سئو است.
5. درک بیشتر برای موتورهای جستجو
برای اینکه موتورهای جستجو محتوای شما را مشخص کنند و به آن پاداش دهند تا بتوانید دید، ترافیک و تبدیل های مورد نیاز خود را به دست آورید، وب سایت و سایر دارایی های شما باید برای خزنده ها/عنکبوت ها/ربات هایی که نهادهایی مانند گوگل و بینگ از آنها استفاده می کنند قابل درک باشد. خزیدن و فهرست کردن محتوای دیجیتال با تلاشهای متعدد سئو به دست میآید که میتوان آنها را به موارد زیر تقسیم کرد:
- سئوی on-page، که عمدتاً شامل نحوه بهینه سازی عناصر خاص یک صفحه وب سایت است تا محتوای آن مرتبط باشد و واضح باشد.
- سئوی technical، که عمدتاً شامل مدیریت پشتیبان فنی وب سایت شما می شود تا بتواند به طور مؤثر توسط موتورهای جستجو خزیده، فهرست بندی و درک شود.
- سئوی off-page، که عمدتا شامل نحوه کسب لینک، استناد، اطلاعیه و مطبوعات از اشخاص ثالث است و در نتیجه اعتبار دارایی های دیجیتال شما را افزایش می دهد.
در مجموع، این سه حوزه سئو کار می کنند تا اطمینان حاصل شود که موتورهای جستجو می توانند محتوای شما را با هدف درک شده خود از پرس و جوهای جستجوگران مطابقت دهند. هرچه موتورهای جستجو بهتر بتوانند محتوای شما را درک کنند، شانس شما برای دستیابی به رتبه های بالا، گسترده و با تبدیل بالا بیشتر است. در ادامه هر یک از این سه مفهوم را عمیقتر بررسی خواهیم کرد.
6- انواع سئو
سئو on-page یا همان سئو داخلی
سرمایه گذاری در سئو شامل شرکت در تحقیقات مشتری، تحقیقات بازار و تحقیقات کلمات کلیدی است به طوری که محتوای شما منعکس کننده زبانی باشد که افراد واقعی برای جستجوی هر آنچه وب سایت شما ارائه می دهد استفاده می کنند. سپس یافتههای تحقیق شما میتواند در بهینهسازی عناصر متعدد وبسایت و صفحات آن، از جمله موارد زیر، گنجانده شود (البته محدود به این موارد نمی شود):
- نام های دامنه
- آدرس های صفحه
- عنوان صفحات
- سرصفحه ها
- متن جایگزین
- تصاویر
- فیلم های
- منوها
- تگ های توضیحات متا
- لینک های داخلی
- نقشه های سایت
- متن اصلی هر صفحه
سئو تکنیکال
برای اطمینان از اینکه وب سایت شما می تواند به درستی توسط موتورهای جستجو ایندکس و خزیده شود و به درستی توسط افراد استفاده شود، سئوی فنی شامل مدیریت تمام عناصر زیر است، اما محدود به آن نیست:
- تنظیم تجزیه و تحلیل
- خزیدن سایت
- وضعیت ایندکسینگ
- وضعیت Robots.txt
- متعارف سازی یا کنونیکالیزیشن
- طراحی و مدیریت معماری لینک داخلی
- کد نویسی
- سازگاری با موبایل
- رندر کراس مرورگر
- کدهای وضعیت صفحه
- فشرده سازی تصویر
- وضعیت Core Web Vitals
- بهینه سازی بارگذاری/سرعت صفحه
- داده های ساخت یافته
- چارچوب های جاوا اسکریپت / رندر / پیش رندر
- Hreflang
- De-indexing
- migrations
سئوی off-page یا همان سئو خارجی
برای اطمینان از اینکه داراییهای دیجیتال شما به حداکثر دیده شدن در موتورهای جستجو دست مییابند، اهداف خود را برای ترافیک مرتبط برآورده میکنند و تبدیلهایی را که به دنبال آن هستید ارائه میدهند، سئو خارج از صفحه اساساً میتواند به عنوان تمرینی برای جلب توجه به محتوای شما تعریف شود. گزینه های شما برای پیگیری این امر شامل موارد زیر می باشد (البته مجدد اعلام می شود محدود به این موارد نیست):
- کسب لینک و نقل قول از سایت های شخص ثالث با کیفیت بالا از طریق شایستگی محتوای خود
- مدیریت رد کردن لینک (disavow کردن)
- ایجاد پیوندها و نقل قول ها از سایت های شخص ثالث با کیفیت بالا از طریق ارتباط با آن انتشارات
- مشارکت در انواع مختلفی از تبلیغات آنلاین، از جمله بازاریابی رسانه های اجتماعی، به عنوان مهمان در وبلاگ های شخص ثالث، پادکست ها و وبلاگ ها
- روابط عمومی سنتی، از جمله نوشتن بیانیه های مطبوعاتی و ایجاد روابط با اینفلوئنسرها
- برای مشاغل محلی، ایجاد نمایه های کسب و کار محلی و ایجاد نقل قول های بدون ساختار محلی
همه عوامل فوق با هم ترکیب می شوند تا بر نحوه درک و رتبه بندی صفحات وب سایت توسط موتورهای جستجو تأثیر بگذارند.
7- هفت حقیقت در مورد سئو
در اینجا هفت حقیقت وجود دارد که باید قبل از شروع سفر سئو خود به آنها توجه کنید:
- سئو به معنای فریب دادن گوگل نیست. در عوض، به این فکر کنید که گوگل را متقاعد می کند تا صفحه شما را با نشان دادن ارزشی که برای کاربران ارائه می دهید، رتبه بندی کند.
- سئو در مورد هک نیست. در حلقه جستجوی ترفندها یا هک های جدید سئو گیر نیفتید. معمولا، تنها چیزی که نیاز دارید این است که اصول سئو را به خوبی و به طور مداوم انجام دهید.
- سئو یک بازی طولانی مدت است. نتایج سئو معمولاً فوراً ظاهر نمی شوند، اگرچه استثنائاتی وجود دارد – برای مثال، هنگامی که مشکل جدی را برطرف می کنید. اما به طور کلی به جای چند روز به ماه ها فکر کنید.
- سئو چیزی بیش از نصب یک افزونه سئو است. افزونه های سئو ابزارهای مفیدی هستند. اما صرف این واقعیت که شما یکی را راه اندازی کردید به این معنی نیست که وب سایت شما به طور ناگهانی “SEO Friendly” است.
- کار سئو هیچ وقت تمام نمی شود. بهینه سازی موتورهای جستجو یک فرآیند مداوم است. حتی اگر برای همه کلمات کلیدی خود رتبه 1 را داشته باشید، همیشه باید به پیشرفت خود ادامه دهید. رقابت هرگز تمام نمی شود.
- شناخت مخاطبان خود امری کلیدی است. هرچه بیشتر مخاطبان هدف خود (مشتریان، خوانندگان، مشترکین) را درک کنید، ایجاد یک استراتژی سئو موثر آسان تر است.
- سئو تنها بخشی از پازل است. اگر از کار بر روی هسته کسب و کار خود یعنی محصول یا خدمات خود غافل شوید، هیچ مقدار بهینه سازی به شما کمک نمی کند.
8- برترین عوامل رتبه بندی جستجوی ارگانیک چیست؟
در چند دهه گذشته، متخصصان سئو تلاشهای مداوم زیادی را برای شناسایی هر چه بیشتر فاکتورهای رتبهبندی ارگانیک اختصاصی گوگل انجام دادهاند و سعی میکنند آنها را به ترتیبی که به نظر میرسد بر رتبهبندی تأثیر میگذارند سازماندهی کنند. همین کار برای موتورهای جستجو مانند بینگ انجام شده است، و برای چند سال، Moz یک بررسی عوامل رتبه بندی ارگانیک اصلی و همچنین یک بررسی عوامل رتبه بندی جستجوی محلی انجام داد. فهرستی از این عوامل می تواند شامل موارد زیر باشد، اما به آنها محدود نمی شود:
- فاکتورهای on-page
- فاکتورهای رفتار کاربر
- فاکتورهای لینک ها
- فاکتورهای اصلی به روز رسانی
- فاکتورهای راهنماهای محلی
- فاکتورهای اسپم
8- E-E-A-T در سئو چیست؟
عناصری وجود دارند که به عنوان عوامل E-E-A-T گوگل شناخته می شوند، که اگرچه توسط بسیاری از سئوکاران به عنوان عوامل رتبه بندی مستقیم و سنتی در نظر گرفته نمی شوند، مجموعه ای از اصول هستند که گوگل به ارزیابی کنندگان کیفیت خود دستور می دهد تا کیفیت نتایج موتورهای جستجو را ارزیابی کنند. عوامل E-E-A-T را می توان به صورت زیر تعریف کرد:
تجربه – آیا محتوای منتشر شده بر اساس تجربه دست اول نویسنده آن است؟ به عنوان مثال، اگر شخصی نظری درباره یک رستوران بنویسد، آیا به طور واضح از آن مکان بازدید کرده و غذا را امتحان کرده است. یا اگر اینفلوئنسر برندی از شامپو را توصیه می کند، آیا واقعاً از آن برای موهای خود استفاده کرده است؟
تخصص – آیا محتوای منتشر شده توسط شخصی ایجاد می شود که در موضوعی که پوشش می دهد مهارت پیدا کرده است؟ آیا نویسنده برای موضوعات پول یا زندگی شما (YMYL) مانند اطلاعات پزشکی یا مشاوره مالی، مدرک، مجوز، اعتبارنامه دارد؟ برای دسته بندی های دیگر اطلاعات، مانند تعمیرات خانگی، آیا نویسنده از طریق تجربه قابل اثبات، تخصص عملی و روزمره را به دست آورده است؟
اقتدار و اعتبار – آیا اشخاص ثالث تخصص یک منبع را تشخیص می دهند؟ آیا سایتها و افراد معتبر به محتوای مورد نظر لینک میدهند و به آن استناد میکنند، مانند موردی که یک منتقد معروف مواد غذایی با توجه به تخصص آن در این زمینه به انتخاب بهترین رستوران تایلندی در سیاتل لینک داده است؟
قابل اعتماد بودن – آیا محتوا واقعی و دقیق است، آیا وبسایتها و تراکنشها ایمن هستند و بر اساس اصول تجربه کاربری خوب (UX) ساخته شدهاند، اطلاعات تماس قابل دسترسی و درست است، خطمشیها در دسترس و مناسب هستند، و آیا احساسات عمومی (مانند بررسیها) نشان میدهد که کسب و کار فراتر از هیئت مدیره و مشروع است؟ گوگل قابلیت اعتماد را مهمترین عامل E-E-A-T می نامد.
مشکل ذاتی در تلاش برای تعیین فهرستی از عواملی که قطعاً بیشترین تأثیر را بر رتبه بندی ارگانیک دارند این است که SERP ها بسیار متنوع شده اند.
اگر سازمان شما کفش میفروشد، تلاشهای سئو و بازاریابی شما باید متفاوت از تلاشهایی باشد که توسط یک هتل، یک پلتفرم بازی آنلاین، یا یک شرکت معماری یا یک توسعهدهنده نرمافزار انجام میشود، زیرا SERPها نه تنها شامل اجزای مختلفی برای هر کدام هستند. پرس و جو مربوطه نیز ممکن است برای هر جستجوگر بر اساس موقعیت مکانی آنها تا حدودی یا کاملاً متفاوت باشد. در همین حال، آنچه مردم نیاز دارند و نحوه رفتار آن ها بسته به هدف درخواست آنها ممکن است کاملاً متفاوت باشد.
همانطور که افسانه رتبه بندی شماره 1 موتورهای جستجو در گذشته محو شده است، منطق درک اینکه یک اندازه به سادگی با همه عوامل رتبه بندی سئو مطابقت ندارد، ممکن است باعث شده باشد که این روزها نظرسنجی های کمتری را ببینیم که تلاش می کنند تأثیر را به هر یک از عوامل اختصاص دهند.
به دلیل این بلوغ صنعت سئو که از تنوع فوق العاده SERP ها به وجود آمده است، بهترین روش مطالعه آنچه که موتور جستجو برای مهم ترین سؤالات شما برمی گرداند و سپس تجزیه و تحلیل رقبای برتر برای این عبارات است.
بهجای جستجوی عوامل رتبهبندی برتر جهانی، درباره انواع رسانههایی که Google، Bing یا سایر نهادها برای عبارات کلیدی برتر شما بازمیگردند، تحقیق کنید. آیا رقبای ارگانیک قوی می بینید؟ قطعه های ویژه؟ بسته های تصویری؟ نتایج ویدیویی؟ بسته های محلی؟ در این مرحله هوش مصنوعی چقدر در گوشه جستجوی شما نفوذ کرده است و سازمان شما چگونه به آن پاسخ خواهد داد؟
یاد بگیرید که یک تحقیق رقیب ارگانیک خوب، یک رقیب محلی خوب، و ردیابی و درک ویژگی های SERP که Google برای مخاطبان شما ارائه می کند، انجام دهید. به اصول اولیه سئو داخلی، خارجی و سئوی فنی تسلط داشته باشید و سپس به دنبال راه هایی باشید که نه تنها با نتایج برتر رقابت کنید، بلکه برای متمایز کردن نام تجاری خود در SERP ها به گونه ای عمل کنید که در بین افراد واقعی به عنوان بهترین ها متمایز شوید.
نکته بسیار مهم: مراقب ادعاهایی باشید که از سوی بقیه دریافت می کنید مبنی براینکه شما را شماره 1 در SERP های ارگانیک قرار می دهیم، یا منابعی که به طور تجربی بیان می کنند که آنها کاملاً می دانند که عوامل رتبه بندی برتر موتورهای جستجو چیست. فراموش نکنید که فقط موتورهای جستجو این اطلاعات را دارند و سئو در واقع همه چیز در مورد مطالعه مداوم این موضوع است زیرا جستجو در طول زمان تکامل می یابد. دانش شما از مبانی سئو از طریق استفاده از ابزارهای سئو، همراه با آزمایشهای خودتان در بازار خاصتان که یاد گرفته اید، بهترین معلم شما خواهد بود که کدام عوامل و کدام استراتژیها اهداف شما را برای مشاهده SERP و حداکثر تبدیل برآورده میکنند.
8- سوالات متداول سئو
در نهایت، در اینجا به برخی از سوالات رایج در مورد سئو پاسخ داده ایم.
نقش سئو در دیجیتال مارکتینگ چیست؟
هدف اصلی سئو بهبود دید وب سایت در موتورهای جستجو است. به این ترتیب، بخش مهمی از هر استراتژی بازاریابی دیجیتال است.
سئو با تبلیغات PPC هم افزایی زیادی ایجاد می کند و با سایر حوزه های بازاریابی مانند بازاریابی محتوا و بازاریابی رسانه های اجتماعی همپوشانی دارد.
آیا می توانم سئو را خودم انجام دهم؟
اگر تا به حال به این فکر کرده اید که آیا می توانید سئو را بدون کمک یک متخصص یا آژانس انجام دهید، قطعاً پاسخ مثبت است. تنها چیزی که نیاز دارید، تمایل به یادگیری چیزهای جدید و یک وب سایت است که بتوانید دانش خود را در آن به کار ببرید.
چگونه یادگیری سئو را شروع کنم؟
این راهنما یک پله خوب برای سفر یادگیری سئو شما است. اما اگر میخواهید عمیقتر شوید و/یا محتوای ویدیویی را ترجیح دهید، لنسرسرا محتواها و دوره های ارزشمندی را ارائه کرده است که می توانید با مطالعه آن ها اطلاعات خود را تکمیل کنید و با انجام پروژه کسب مهارت کنید.
آیا به ابزار سئو نیاز دارم؟
اقدامات سئوی شما باید بر اساس داده های دقیق باشد. اگر وبسایتی دارید که برای شما درآمد ایجاد میکند، داشتن یک مجموعه ابزار سئو کامل که تمام نیازهای سئوی شما را پوشش میدهد یک ضرورت است.
مدیر2024-11-10T18:43:37+03:30نوامبر 10, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: قبل از معرفی بهترین مربیان و متخصصان سئو بهتر است بدانید که سئو آسان نیست. موارد زیادی برای پیگیری وجود دارد و گوگل با هر به روزرسانی هدف گذاری های جدیدی تعیین [...]
مدیر2024-11-09T00:42:39+03:30نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش یک استراتژی است که در آن شما محصولات یا خدمات را تبلیغ می کنید و به ازای هر فروش یا لید (مشتری بالقوه) که ایجاد [...]
مدیر2024-11-08T18:49:21+03:30نوامبر 8, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: نتایج جستجو گوگل می توانند شامل بیش از 10 لینک آبی ساده باشند. این نتایج با ویژگی های SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) طراحی شده اند تا به کاربران دسترسی سریع و [...]
مدیر2024-11-07T18:27:36+03:30نوامبر 7, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: پیش از پرداختن به عملکرد سئو (SEO Performance) بهتر است بدانید که نمایش این که کار شما تفاوت واقعی ایجاد می کند، همان چیزی است که مشتریان شما را راضی نگه می دارد [...]
مدیر2024-11-07T13:25:02+03:30نوامبر 7, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: ممیزی سئو (SEO Audit) یا ارزیابی سئو، یک بررسی دقیق از توانایی یک وب سایت برای رتبه بندی در موتورهای جستجو می باشد و یکی از اولین اقداماتی است که باید آژانس [...]
مدیر2024-11-05T20:52:22+03:30نوامبر 5, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: دو رویکرد اصلی برای سئو وجود دارد: سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه. درست مثل فیلم های وسترن قدیمی، سئوکارهای کلاه سفید، کابوی های قابل اعتماد و قانونمند هستند، در حالی که [...]