محتوای تکراری (Duplicate Content) چرا برای سئو مضر است؟
چکیده مقاله:
محتوای تکراری (Duplicate Content) زمانی اطلاق می شود که یک محتوای یکسان یا بسیار مشابه در سایت های مختلف اینترنتی ظاهر می شود. حتی اگر در یک دامنه ظاهر شود نیز مشکل دابلیکیت کانتنت رخ می دهد. اگر در زمینه سئو کار می کنید، احتمالاً می دانید که محتوای تکراری چیزی نیست که شما بخواهید. این موضوع می تواند باعث شود که موتورهای جستجو نتوانند محتوای شما را به درستی ایندکس کنند و آن را در نتایج جستجو به نمایش بگذارند. در این راهنما، ما به طور عمیق به بررسی محتوای تکراری، مشکلات آن و راه حل های موجود پرداخته و موارد زیر را پوشش خواهیم داد:
- محتوای تکراری چیست؟
- چرا محتوای تکراری برای سئو مشکل است؟
- چگونه محتوای تکراری را شناسایی کنیم؟
- چگونه از محتوای تکراری جلوگیری کنیم و آن را اصلاح کنیم؟
محتوای تکراری چیست؟
محتوای تکراری به مواردی اشاره دارد که محتوای یکسان یا بسیار مشابه در بیش از یک صفحه اینترنتی ظاهر میشود. به عنوان مثال، ممکن است شما توضیحات یکسان یک محصول یا یک پست وبلاگ را در چندین URL در سایت خود مشاهده کنید.
در اینجا نحوه تعریف محتوای تکراری از سوی گوگل آورده شده است:
مهم است که توجه داشته باشید محتوای تکراری لزوماً باید عیناً یکسان نباشد. حتی اگر محتوای دو صفحه بسیار مشابه اما غیرعیناً باشد، موتورهای جستجو مانند گوگل ممکن است آن را به عنوان محتوای تکراری در نظر بگیرند.
محتوای تکراری چگونه بر سئو تأثیر میگذارد؟
شما می خواهید از محتوای تکراری خودداری کنید تا بهترین شانس را برای رتبه بندی خوب وب سایت خود در نتایج جستجو فراهم کنید. در اینجا دلایل آن آمده است:
سردرگمی موتورهای جستجو
موتورهای جستجو می خواهند بهترین و مرتبطترین نتایج را برای جستجوهای کاربران نمایش دهند. اگر محتوای یکسان در چندین صفحه ظاهر شود، گوگل ممکن است نتواند تشخیص دهد کدام نسخه از محتوا باید در نتایج جستجو اولویت داشته باشد و نمایش داده شود.
این ممکن است منجر به این شود که نسخه دلخواه شما از محتوا به وضوح دیده نشود. در برخی موارد، ممکن است اصلاً در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) نمایش داده نشود.
تضعیف اعتبار لینک
موتورهای جستجو از لینک های داخلی و خارجی برای ارزیابی اهمیت و اعتبار صفحات وب استفاده میکنند. سئوکاران اغلب به اعتباری که از یک صفحه به صفحه دیگر از طریق هایپرلینک ها منتقل می شود، “اعتبار لینک” میگویند.
زمانی که چندین صفحه محتوای یکسان داشته باشند، اعتبار لینک منتقل شده از لینکهای داخلی و خارجی معمولاً بین صفحات تکراری تقسیم می شود.
به جای اینکه یک صفحه خاص تمام اعتبار را دریافت کند، اعتبار آن رقیق می شود. این می تواند به طور قابل توجهی بر قابلیت رتبه بندی صفحه دلخواه شما تأثیر بگذارد.
جریمه های موتورهای جستجو
یکی از بزرگترین نگرانی هایی که مشتریان سئو درباره محتوای تکراری دارند، این است که می تواند منجر به جریمه هایی از سوی موتورهای جستجو شود.
اما در اینجا نکتهای وجود دارد. جریمه ای به نام جریمه محتوای تکراری وجود ندارد. موتورهای جستجو فقط وب سایت ها را برای محتوای تکراری که فریبنده یا manipulative است، جریمه می کنند.
به عنوان مثال، اگر شما محتوایی را از یک سایت شخص ثالث برداشت کرده و در وب سایت خود منتشر کنید، میتوانید انتظار یک نوع جریمه رتبه بندی را داشته باشید.
دلایل زیادی برای محتوای تکراری وجود دارد و اکثر آنها شامل تلاش برای دستکاری نتایج موتور جستجو نیستند.
با این حال، این به این معنا نیست که محتوای تکراری مشکلاتی برای سئو ایجاد نمیکند. آسیب به رتبهبندی جستجوی شما میتواند شبیه به یک جریمه باشد.
تجربه کاربری ضعیف
محتوای تکراری می تواند تأثیر منفی قابل توجهی بر تجربه کاربری داشته باشد.
اگر شما به یک سایت مراجعه کنید و محتوای یکسان را بارها و بارها در چندین صفحه مشاهده کنید، این موضوع گیج کننده خواهد بود. شما احساس خواهید کرد که در حال اتلاف وقت خود هستید.
نگه داشتن محتوای شما منحصر به فرد و سازمان یافته، تجربه استفاده از سایت شما را جذاب تر و لذت بخشتر میکند.
چگونه محتوای تکراری را پیدا کنیم
دو نوع مختلف محتوای تکراری وجود دارد: داخلی و خارجی.
محتوای تکراری داخلی زمانی است که شما چندین URL در دامنه خود با محتوای یکسان دارید.
محتوای تکراری خارجی زمانی است که یک سایت شخص ثالث دارای صفحه ای باشد که محتوای آن مشابه یا عیناً با محتوای شما است.
استفاده از Screaming Frog برای شناسایی محتوای تکراری داخلی
Screaming Frog یک خزنده SEO است که وب سایت ها را مانند یک موتور جستجو خزنده میکند. این یکی از بهترین ابزارهای سئو برای یافتن مشکلات محتوای تکراری در سایت شماست.
نرمافزار Screaming Frog را دانلود کنید، URL وب سایت خود را وارد کرده و روی «شروع» کلیک کنید تا وب سایت شما خزیده شود. این ممکن است بسته به اندازه سایت شما چند دقیقه طول بکشد.
پس از اتمام خزیدن، روی برگه «محتوا» در منوی بالایی کلیک کنید. سپس از منوی کشویی در گوشه بالا سمت چپ، گزینه «تکراری دقیق» را انتخاب کنید.
این به شما فهرستی از URL های موجود در سایتتان که محتوای یکسان دارند، ارائه میدهد.
شما همچنین می توانید از این خزنده برای یافتن «نزدیک به تکراری ها» استفاده کنید. اما برای تنظیم آن نیاز به کمی زمان بیشتر دارید.
به راهنمای بلاگ Screaming Frog مراجعه کنید تا راهنمایی برای پیکربندی خزیدن برای یافتن محتوای مشابه در وب سایت خود دریافت کنید.
استفاده از Copyscape برای یافتن محتوای تکراری خارجی
ابزارهای زیادی برای یافتن محتوای تکراری خارجی وجود دارد. Copyscape یکی از معتبرترین و بهترین آنهاست.
نسخه پرمیوم این ابزار مفید است اگر میخواهید قبل از انتشار محتوای خود بر روی سایتتان، آن را بررسی کنید. با این حال، می توانید از عملکرد جستجوی URL رایگان استفاده کنید تا محتوای تکراری که با صفحات وب موجود شما مطابقت دارد را پیدا کنید.
به سادگی URL صفحهای که میخواهید بررسی کنید را در صفحه اصلی Copyscape وارد کنید و این ابزار وب را برای یافتن محتوای تکراری اسکن میکند.
Copyscape فهرستی از سایت هایی که محتوای مشابه یا یکسان با آنچه در URL وارد شده دارید، ارائه می دهد. همچنین درصد شباهت را نشان میدهد.
این ابزارها می توانند نتایج مثبت کاذب بازگردانند. شما باید هر مطابقت را به صورت دستی بررسی کنید تا ببینید که چقدر نزدیک به محتوای شما است.
اگر متوجه شدید که یک وب سایت دیگر محتوای شما را دزیده یا کپی کرده است، باید با مالک سایت تماس بگیرید و از او بخواهید که آن را حذف کند. میتوانید با ارسال یک اطلاعیه DMCA به ارائه دهنده میزبانی وب سایت، قدمی جلوتر بروید، اگر مالک به درخواست شما پاسخ نداد.
اتحادیه حق چاپ راهنمای مفیدی درباره آنچه که باید در یک اطلاعیه DMCA گنجانده شود و چگونه میتوان ارائه دهندگان میزبانی وب را پیدا کرد، دارد.
چگونه محتوای تکراری را اصلاح کنیم
در اینجا نحوه جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری قبل از اینکه بر سئوی شما تأثیر بگذارد، آورده شده است.
استفاده از تگهای Canonical
تگ canonical یک ویژگی HTML است که به موتورهای جستجو می گوید کدام قطعه محتوا یا صفحه وب نسخه مطلوب است. این به گوگل اطلاع میدهد که کدام URL باید در نتایج جستجو گنجانده شود و کدام باید اعتبار لینک را دریافت کند.
در اینجا یک مثال از یک صفحه AMP از گاردین با یک تگ canonical که به نسخه اصلی محتوا اشاره دارد، آورده شده است:
شما می توانید از تگ های canonical برای حل چندین مشکل محتوای تکراری و کاندیداهای کلیدی استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر با یک مشتری تجارت الکترونیک کار میکنید، پارامترهای URL برای صفحات محصولات میتواند به طور مکرر مشکلات محتوای تکراری ایجاد کند. افزودن تگ های canonical به شما اجازه می دهد که نشان دهید کدام URL می خواهید ایندکس شود.
تولید محتوای منحصر به فرد
این واضح ترین راه برای جلوگیری از محتوای تکراری است. اطمینان حاصل کنید که محتوایی که منتشر می کنید منحصر به فرد است و ارزش افزوده دارد.
این موضوع به خوبی توسط جان مولر، تحلیلگر ارشد جستجوی گوگل بیان شده است:
مشکلات محتوای تکراری سئو؟ جان مولر از گوگل می گوید: “روی ارزش افزوده ای که ایجاد میکنید تمرکز کنید، نه روی محتوایی که کپی میکنید.”
حتی اگر مشتری شما در صنعتی پر از محتوا باشد، می توانید بینش های منحصر به فرد و چشم اندازهای جدیدی را در مورد اطلاعات موجود ارائه دهید.
به عنوان مثال، اگر SERP پر از پست های وبلاگ ۱۲۰۰ کلمه ای باشد که برای کلمه کلیدی هدف شما رتبه بندی می شود، می توانید به عمق موضوع بپردازید. میتوانید تجزیه و تحلیل بیشتری ارائه دهید یا مثالهای واقعی را برای متمایز کردن محتوای خود اضافه کنید.
این به شما کمک میکند تا محتوای خود را متمایز کرده و مشتری خود را به عنوان یک مرجع در صنعت خود معرفی کنید.
شما همچنین می توانید دیدگاه های منحصر به فردی در موضوعاتی که رقبای شما پوشش دادهاند، ارائه دهید. به این فکر کنید که چگونه می توانید از بینش ها یا نظرات اصلی برای ایجاد محتوای ارزشمند و جذاب تر استفاده کنید.
ترکیب فرمت های محتوایی نیز می تواند راهی عالی برای منحصر به فردتر کردن محتوای شما باشد. می توانید اینفوگرافیک ها و ویدیوها را برای بررسی موضوعات و افزودن ارزش به محتوای خود اضافه کنید.
استفاده از ۳۰۱ ریدایرکت ها
ریدایرکت ۳۰۱ ابزاری است که به موتورهای جستجو می گوید که محتوا در یک صفحه به طور دائمی به URL جدیدی منتقل شده است. این به گوگل کمک می کند تا متوجه شود کدام صفحه باید ایندکس شود و کاربران را به مکان جدید محتوای خود هدایت می کند.
اگر چندین صفحه دارید که موضوع یکسانی را پوشش می دهند، می توانید تصمیم بگیرید که کدام نسخه جامع ترین یا بهترین عملکرد را در نتایج جستجو دارد و سایر صفحات را به آن منتقل کنید.
به جای اینکه در برابر یکدیگر رقابت کنند، تمام ترافیک و اعتبار لینک به یک صفحه منتقل میشود.
این بهترین راه برای مقابله با محتوای تکراری است اگر چندین صفحه کوتاهتر وجود دارد که موضوعی را پوشش میدهد. شما میتوانید صفحات را به یک قطعه محتوای جامعتر ادغام کنید که شانس بهتری برای رتبه بندی دارد.
نحوه پیاده سازی یک ریدایرکت ۳۰۱ بستگی به CMS و میزبانی وب شما دارد. معمولاً باید یک کد کوچک به فایل .htaccess در سرور خود اضافه کنید.
تنظیم ریدایرکت های ۳۰۱ در اینجا به این معنی است که کاربران و موتورهای جستجو به سرعت قبل از بارگذاری صفحه، ریدایرکت می شوند.
به طور منظم محتوای خود را بررسی کنید
بررسی های منظم محتوایی می تواند به شما در شناسایی محتوای تکراری و سایر مشکلاتی که ممکن است محدودیت های شما را در نتایج جستجو محدود کند، کمک کند.
فراوانی بررسی های شما به اندازه سایت و اینکه چند بار محتوای جدید منتشر می کنید، بستگی دارد. برای یک سایت کوچک، باید بتوانید با یک بررسی نیم سالانه یا سالانه کنار بیایید. سایت های بزرگتر با بروزرسانی های زیاد نیاز به بررسی های مکررتری دارند.
اگر شما یک قرارداد ۶ ماهه با مشتری دارید، ممکن است بخواهید بررسی محتوای خود را از زمانی که قرارداد بعدی آغاز میشود شروع کنید. این به شما کمک میکند تا مشکلات را قبل از اینکه تأثیر قابل توجهی بر رتبه بندی داشته باشند، شناسایی کنید.
شما میتوانید از ابزارهایی مانند Screaming Frog یا Semrush برای انجام این بررسی استفاده کنید.
اگر هر مشکلی در محتوای تکراری یافتید، از ریدایرکتهای ۳۰۱ و تگ های canonical برای حل آنها استفاده کنید.
بهترین شیوه های توزیع محتوا (Syndication)
توزیع محتوا می تواند راهی عالی برای افزایش دسترسی محتوای شما و کسب بک لینک از وب سایت های معتبر صنعتی باشد.
اما همچنین می تواند منجر به مشکلات محتوای تکراری شود اگر شما به درستی آن را مدیریت نکنید.
چندین روش برای اطمینان از بهره مندی از مزایای SEO توزیع محتوا در حالی که خطرات آن را کاهش می دهید، وجود دارد.
اولاً، شما باید شرکای مناسب برای توزیع را انتخاب کنید. به دنبال سایت هایی باشید که محتوای با کیفیت بالا منتشر میکنند و دارای مخاطبان موجودی هستند که با افرادی که میخواهید به آنها برسید، مطابقت دارند.
این همچنین به شما کمک میکند تا بک لینک هایی از سایر سایت ها کسب کنید که می تواند تأثیر زیادی بر رتبه بندی شما داشته باشد.
زمانی که شما محتوای خود را توزیع می کنید، سایت های شریک باید از یک تگ canonical به URL اصلی در سایت شما استفاده کنند. این کار باعث می شود که محتوای توزیع شده با صفحه شما در نتایج جستجو رقابت نکند.
Google Alerts یک ابزار مفید است تا نظارت کنید که محتوای شما در کجا توزیع شده است.
جلوگیری از افت رتبه خود در برابر محتوای تکراری
موتورهای جستجو به ندرت جریمههای محتوای تکراری را صادر میکنند. اما این به این معنا نیست که شما میتوانید مشکلات محتوای تکراری را نادیده بگیرید.
با استفاده از روشهایی که در این راهنما پوشش دادهایم، می توانید تلاش های سئویی خود را ادغام کرده و به هر قطعه محتوایی که منتشر می کنید این شانس را بدهید که پتانسیل کامل رتبه بندی خود را به دست آورد.
مدیر2024-12-01T18:49:34+03:30دسامبر 1, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: الگوریتم تکاملی تفاضلی (Differential Evolution Algorithm) یکی از الگوریتم های بهینه سازی مبتنی بر جمعیت است که در حل مسائل پیچیده و غیرخطی بسیار کارآمد می باشد. این الگوریتم با الهام از [...]
مدیر2024-11-28T14:59:42+03:30نوامبر 28, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: MATLAB یک محیط محاسبات عددی تجاری و یک زبان برنامه نویسی می باشد که یکی از ساده ترین و کارآمدترین محیط ها برای مهندسان و دانشمندان است و به طور کامل به [...]
مدیر2024-11-26T18:14:43+03:30نوامبر 26, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: فیلتر هودریک پرسکات (Hodrick-Prescott Filter) یک ابزار آماری و اقتصادی است که برای جداسازی روند بلندمدت از نوسانات کوتاه مدت در داده های سری زمانی به کار می رود. این فیلتر، به [...]
مدیر2024-11-10T19:36:22+03:30نوامبر 10, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: توزیع محتوا (Content Syndication) می تواند به شما کمک کند تا محتوای بیشتری در معرض دید مخاطبان قرار بگیرد. شما می توانید محتوای وبلاگ خود را در چندین وبسایت و پلتفرم مجددا [...]
مدیر2024-11-10T18:43:37+03:30نوامبر 10, 2024|بدون دیدگاه
چکیده مقاله: قبل از معرفی بهترین مربیان و متخصصان سئو بهتر است بدانید که سئو آسان نیست. موارد زیادی برای پیگیری وجود دارد و گوگل با هر به روزرسانی هدف گذاری های جدیدی تعیین [...]
مدیر2024-11-09T00:42:39+03:30نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش یک استراتژی است که در آن شما محصولات یا خدمات را تبلیغ می کنید و به ازای هر فروش یا لید (مشتری بالقوه) که ایجاد [...]